Salona Kroatië

IMG-20160601-WA0009

Toen wij in Split waren, brachten we ook een bezoek aan Salona. Salona is een oude Romeinse stad uit de derde eeuw. Je kunt de overblijfselen ervan bekijken. Bij binnenkomst zie je meteen allerlei eeuwenoude Romeinse bouwwerken. Mijn vriend en ik vinden het erg leuk om zulke plekken te bekijken, dus we konden ons geluk niet op.

Salona is erg groot. Vanaf de ingang kan je lopen naar verschillende plekken, zoals een oud theater en een amfitheater. Het is ongeveer een kwartier lopen naar het amfitheater, wat zich aan de rand van Salona bevindt.

Salona2

De entree kost 30 kuna, dat is iets meer dan vier euro. Persoonlijk vind ik dat helemaal niet duur voor wat je in Salona allemaal kan bekijken. Je kan met de auto naar Salona rijden, maar je kan er ook erg makkelijk komen met de bus, al is het openbaar vervoer in Split niet zo goed geregeld als in Nederland. Bus 1 gaat vanaf het centrum van Split ongeveer elk half uur naar Salona. Ik weet niet hoe laat de bus precies rijdt, dat staat namelijk nergens aangeven bij het bushokje. Het ritje naar Salona duurt ongeveer een kwartier en kost 13 kuna, dat is ongeveer twee euro.

Als je geïnteresseerd bent in geschiedenis, zou ik zeker een bezoeken brengen aan Salona. Voor het geld hoef je het niet te laten en het is erg interessant om de overblijfselen van de oude Romeinen te bekijken.

Liefs Anna

Auteur: annadventure

Hi, ik ben Anna! Ik ben 17 jaar oud en ik blog sinds kort op annadventure.nl. Ik blog voornamelijk over reizen, maar natuurlijk ook over andere dingen die ik leuk vind. Volg mijn blog op Bloglovin' om op de hoogte te blijven van mijn laatste posts! Liefs Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *