Parijs Hotspot: Espace Dalí

0370871001452896252-dsc0022

In dit artikel vertelde ik al dat ik fan ben van het werk van surrealistisch kunstenaar Salvador Dalí. In de 100% Parijs reisgids zag ik dat er in Parijs een permanente Dalí tentoonstelling is. Natuurlijk moest ik daar heen toen ik in Parijs was deze zomer.

Espace Dalí is een klein museum (officieel een tentoonstelling) met enkele beelden en schilderijen. De beelden zijn erg mooi en ook de schilderijen en tekeningen zijn prachtig. Er hangen onder andere groepen schilderijen met als thema Romeo & Juliet, Don Quijote en Alice in Wonderland. Ook staat er een (kopie van de) beroemde lippensofa in het museum.

IMG_0185

Dalí gebruikt in zijn werken veel symboliek, zoals de gesmolten klokken, lades in lichamen, mieren en eieren. In Espace Dalí hangt een groot bord met de uitleg van de symboliek. Dat vind ik erg handig en leuk om te weten.

Espace Dalí is de permanente Dalí tentoonstelling in Montmatre. Het museum ligt op loopafstand van de Sacre Coeur en vlak bij Place du Tertre.  Het is niet groot, je kunt je er zo’n half uur tot een uur vermaken. De tickets zijn niet heel goedkoop, 11,50 euro en 7 euro als je jonger dan 26 bent, maar het geld wat mij betreft zeker waard. Als je net als ik het werk van Dalí goed vindt, zou ik hier zeker even een kijkje nemen als je in Parijs bent.

Je vindt Espace Dalí op rue Poulbot 11.

Liefs Anna

Bron foto 1

 

Auteur: annadventure

Hi, ik ben Anna! Ik ben 17 jaar oud en ik blog sinds kort op annadventure.nl. Ik blog voornamelijk over reizen, maar natuurlijk ook over andere dingen die ik leuk vind. Volg mijn blog op Bloglovin' om op de hoogte te blijven van mijn laatste posts! Liefs Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *