London Hotspot: The Wallace Collection

wallace3Toen ik voor het eerst naar Londen ging, vlogen we op Southend Airport en moesten we vervolgens met de trein naar het centrum van Londen. Bij het treinstation vonden we een boekje met daarin allerlei 2 = 1 kortingsbonnen. Daarin zagen we een kortingsbon waarmee we voor 6 pond 50 niet één, maar twee potjes thee met een scone konden krijgen. Dat sprak ons Nederlanders natuurlijk meteen aan. Daarom besloten we af te reizen – het was eigenlijk helemaal niet ver – naar The Wallace Collection om daar te genieten van een typisch Engelse lekkernij.


"The Wallace Collection is niet alleen een plek waar je van heerlijke scones, ontbijt of lunch kunt genieten. De voornaamste functie van The Wallace Collection is het museum waar je de prachtige kunstcollectie van Sir Richard Wallace kunt bekijken. Wallace erfde de collectie van de markies van Hertford. Wallace’ weduwe doneerde de collectie aan de staat. De collectie bestaat uit allerlei stukken variërend van schilderijen en beelden tot de meest uiteenlopende voorwerpen. Er hangen veel schilderijen van Hollandse meesters als Rembrandt en Steen, welke alleen al de moeite waard zijn. Het beste van alles: entree voor het museum is gratis.
WallaceHet restaurant is gelegen in de oude binnenplaats van het The Wallace Collection. De binnenplaats is overdekt met een glazen dak, wat zorgt voor schitterend licht in de ruimte. Het restaurant is erg mooi ingericht. De overheersende kleur is oudroze, wat het restaurant een fijne uitstraling geeft. Het is er vrij netjes, de buurt waar het huis in ligt is dan ook behoorlijk duur en chique. Dat is wel te zien aan de auto’s die op het plein staan waaraan het huis gelegen is: Audi’s Ferarri’s, Rolls Royce’s en ik heb zelfs een McLaren gespot. Behalve veel locals komen er ook wat toeristen, die zich gelukkig mogen prijzen dit plekje gevonden te hebben.

wallace4We hebben genoten van een lekker potje thee en een heerlijke scone. Ik vind vooral de inrichting en de sfeer zo fijn aan dit restaurant. Wij kwamen hier dus vooral voor het restaurant, maar eigenlijk is The Wallace Collection meer een museum met een mooie collectie aan kunst. Je vindt The Wallace Collection aan een pleintje waar je komt via een zijstraat van de grote winkelstraat Oxford Street. Dat maakt het perfect om hier even uit te rusten van het shoppen.

The Wallace Collection is te vinden op Manchester Square W1U 3BN London.

Ik zou het iedereen aanraden om hier even een kijkje te nemen en meteen iets te eten in het restaurant. Dit is zeker een van mijn favoriete plekjes in Londen! Als je hier bent geweest, zou ik het leuk vinden om jouw mening te horen! Heb jij nog leuke hotspots in Londen?

X Anna

Fun fact: in de serie Downton Abbey noemden ze The Wallace Collection, omdat ze daar de kunst gingen bekijken. Dat viel mij natuurlijk meteen op.

Bron foto’s: foto 1, foto 2, foto 3

Auteur: annadventure

Hi, ik ben Anna! Ik ben 17 jaar oud en ik blog sinds kort op annadventure.nl. Ik blog voornamelijk over reizen, maar natuurlijk ook over andere dingen die ik leuk vind. Volg mijn blog op Bloglovin' om op de hoogte te blijven van mijn laatste posts! Liefs Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *