I Know What You Read Last Summer

9200000057345477 9200000052529112 9200000036272787 9200000021843245

Lezen vind ik erg leuk, maar ik maak er eigenlijk nooit tijd voor vrij. Behalve dan in de vakantie. Ik ga bijna ieder jaar een paar weken met mijn ouders en zusje (en een tas vol boeken) kamperen in Frankrijk. Aan het zwembad of voor de tent lees ik dan veel boeken. Ik deel vandaag (korte) reviews van de boeken die ik deze zomer heb gelezen.

On Life – Anna Nooshin

Dit boek las ik begin juni al, meteen nadat het uitkwam. Ik vind Anna een erg leuke youtuber en Anna’s vorige boek, On Top, heb ik met veel plezier gelezen, dus ik bestelde On Life meteen toen dat kon. Het eerste dat me op viel was de grootte. On Life is een stuk kleiner dan On Top. Een beetje te klein wat mij betreft. Het boek bestaat uit interviews met Anna’s favoriete mensen. Sommige hoofdstukken vond ik leuk (die met haar moeder en vriendinnen), maar andere een stuk minder (die met haar visagist en hairstylist). Ik heb er geen spijt van dat ik dit boek heb gekocht. Het is een mooi boekje en ik vind het leuk om beide boeken van Anna te hebben. Als je geen fan van haar bent, zou ik het boek niet kopen.

Shopaholic Grijpt In – Sophie Kinsella

Jaren geleden las ik het eerste boek uit de Shopaholicreeks, een verslaving was geboren. Ik vind de Shopaholic boeken erg leuk en ik kon dan ook niet wachten om te beginnen in de nieuwste, Shopaholic Grijpt In. Je begrijpt dat ik dit boek als eerste las toen we aankwamen in Frankrijk. In Shopaholic Grijpt In gaan Becky en haar aanhang op zoek naar haar vader en Tarkie, de man van haar beste vriendin. Over het verhaal zal ik verder niets verklappen, maar ik kan wel zeggen dat ik het verhaal erg leuk vond. Het verhaal gaat door op het vorige deel en speelt zich af in slechts een paar dagen. Daardoor had ik vanaf het begin het gevoel dat ik bijna klaar was met het boek, maar het betekende ook dat ik het boek in rap tempo uitgelezen heb. Shopaholic Grijpt In past qua schrijfstijl perfect bij de andere boeken in de serie. Je lees mee door de ogen van Becky die we na inmiddels 8 boeken goed hebben leren kennen. Al irriteerde ik me voor de verandering niet zoveel aan Becky als normaal, pluspunt! Als je de serie heb gelezen, moet de dit boek ook zeker lezen. Als je de serie niet hebt gelezen, moet je dat snel gaan doen als je houdt van een fijne chicklit.

Oranje is het nieuwe zwart – Piper Kerman

Jullie kennen ongetwijfeld allemaal de Netflix-serie Orange is the New Black. Wat waarschijnlijk minder van jullie weet, is dat de populaire serie gebasseerd is op het gelijknamige boek van Piper Kerman. Oranje is het Nieuwe Zwart is Piper’s verhaal over haar jaar in een vrouwengevangenis. Ik ben zelf groot fan van Orange is the New Black, helemaal bij met de aflevingen en in hoopvolle afwachting voor het volgende (vijfde) seizoen. Het was dan ook geen verrassing dat ik het waargebeurde verhaal waar de serie op gebasseerd is ook geweldig zou vinden. Het boek gaat over Piper’s belevenissen in de gevangenis. Je leest over de vele bijzondere vrouwen (die je herkent uit de serie!) die Piper in de gevangenis ontmoet Over de verhalen van de vrouwen lees je in het boek niet veel, niet zoveel als in de serie tenminste. Dat vind ik jammer, want ik vind de terugblikken uit de serie altijd erg leuk, maar ik begrijp het wel aangezien Piper het boek autobiografisch heeft geschreven. In het boek leer dus je meer over Piper en haar gedachten, gevoelens en indrukken, meer dan in de serie. Voor de vergelijking: de serie is geromaniseerd om er een lopend verhaal van te maken, de serie is spannender en het verhaal wordt uitgebreid met gebeurtenissen en  personages die niet in het boek voorkomen. De meeste personages uit de serie zijn wel op een al dan niet representatieve manier terug te vinden in het boek. Als fan van de serie kan ik iedereen het boek aanraden. Het boek is een stuk realistischer, omdat het daadwerkelijk echt gebeurd is. Het verhaal van Piper Kerman is erg bijzonder en het lezen zeker waard. Bovendien is het boek erg goed en leuk geschreven.

Wij Leugenaars – E. Lockhart

Dit boek is dus echt knettergoed! Wij Leugenaars, de Nederlandse vertaling van We are Liars, is al een paar jaar uit, maar deze zomer las ik hem pas. Het verhaal gaat over een rijke familie die hun zomers spendeert op hun privéeiland. Daar komt vanzelfspekend de nodige drama bij kijken. Meer kan ik niet kwijt over de inhoud, want dan zou ik te veel verklappen, maar geloof me als ik zeg dat je dit boek als de wiedeweer moet gaan lezen. Super spannend, heerlijk geschreven, in één ruk uit te lezen en een plottwist waar je u tegen zegt. Dit is het beste boek dat ik sinds tijden, misschien wel ooit, gelezen heb.

Heb jij nog leuke aanraders die ik kan gaan lezen?

Liefs Anna

 

 

Auteur: annadventure

Hi, ik ben Anna! Ik ben 17 jaar oud en ik blog sinds kort op annadventure.nl. Ik blog voornamelijk over reizen, maar natuurlijk ook over andere dingen die ik leuk vind. Volg mijn blog op Bloglovin' om op de hoogte te blijven van mijn laatste posts! Liefs Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *