Hostel Review: YHA St Pauls London

000149_london_st_pauls_exterior_001

Een jaar geleden ging ik voor het eerst naar Londen met een vriendin. We verbleven toen in een hostel in het centrum van Londen vlakbij de St Pauls Cathedral. Het hostel waar we verbleven heette dan ook YHA St Pauls. YHA is een keten met hostels door heel Groot-Brittanië en ze hebben ook hostels in landen in de rest van de wereld.

20

Bij YHA hebben ze privé kamers en gedeelde kamers. De gedeelde kamers zijn alleen voor mannen of alleen voor vrouwen en dus niet gemengd. Voor een kamer of een bed betaal je bedragen variërend tussen ongeveer 14 en 50 pond per persoon. Voor een privé kamer betaal je dan natuurlijk meer dan voor een bed in een gedeelde kamer. Ik was voor een bed in een gedeelde vrouwenkamer 25 euro per nacht kwijt. Londen is over het algemeen best duur, dus dit vond ik een prima prijs.

Geen van de kamers bij YHA St Pauls heeft een privé badkamer. In de kamers vind je wel een wastafel, maar de wc’s en douches zijn gedeeld. Dit vond ik geen probleem, aangezien zowel wc’s als douches erg schoon waren.

Je kunt apart ontbijt bij bestellen voor 5 pond. Het is een full on English breakfastIk vond het ontbijt niet echt heel bijzonder. Je kunt overal in de stad een typisch Engels ontbijt halen en dan betaal je niet veel meer dan in het hostel.

Bij YHA St Pauls hebben ze ook een bagage kamer. Dat vind ik altijd belangrijk bij een hotel/hostel. Je kunt dan namelijk je koffers alvast brengen voor je kunt inchecken of laten staan nadat je hebt uitgecheckt.

19

In het hostel is ook een kamer om ’s avonds te zitten. Er staan hier computers, maar je kunt hier ook andere reizigers ontmoeten. (Bovenstaande foto is van de computers, hiernaast is nog een ruimte met stoelen en banken) Verder is er in het hostel wifi (niet overal even goed), een waskamer en 24-uursreceptie.

000149_london_st_pauls_cathederal_011

Ik vind YHA St Pauls een erg fijn hostel. Ik verbleef hier dan ook allebei de keren dat ik voor een paar dagen in Londen was. En niet alleen het hostel, maar ook de omgeving is super. Vlakbij de St Pauls Cathedral en erg centraal gelegen. YHA St Pauls is een aanrader!

Je vindt YHA St Pauls op Carter Lane 36.

Liefs Anna

Auteur: annadventure

Hi, ik ben Anna! Ik ben 17 jaar oud en ik blog sinds kort op annadventure.nl. Ik blog voornamelijk over reizen, maar natuurlijk ook over andere dingen die ik leuk vind. Volg mijn blog op Bloglovin' om op de hoogte te blijven van mijn laatste posts! Liefs Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *