Hostel Review: City Hostel Berlincity hostel berlin

Afgelopen december verbleef ik voor drie dagen in Berlijn. Ik spendeerde twee nachten in het Berlin City Hostel. Het hostel vond ik via het internet. Ik was opzoek naar een hostel dat vooral heel goedkoop was en ook centraal gelegen. Beide elementen vond ik in het City Hostel. 

Allereerst de prijs, één van de redenen waarom ik dit hostel heb uitgekozen. Ik was voor dit hostel 10 euro per nacht kwijt. Voor dat bedrag had ik een stapelbed in een gemengde kamer voor acht personen en een handdoek was ook inbegrepen. Gemengd betekent dat mannen en vrouwen bij elkaar slapen. Dat vind ik persoonlijk geen probleem, al vind ik een vrouwenkamer iets fijner. Dan loop je wat makkelijker in je onderbroek door de kamer.

De andere reden dat ik dit hostel koos was de centrale ligging. Die was echt perfect, het City Hostel ligt midden in het centrum van Berlijn, met de meest toeristische plekken op loopafstand. Ook ligt het hostel naast een metrostation. Ik heb de stad vooral met de metro verkent, dus daar heb ik veel gebruik van gemaakt.

De kamer in het hostel is goed. Niet luxe, maar dat kan je ook niet verwachten voor 10 euro per nacht. De bedden waren prima. De gedeelde toiletten en douches zijn wederom niet luxe, maar ook niet vies. Zolang het niet vies is, heb ik geen problemen met gedeelde toiletten en douches. De douches zijn wel een beetje vreemd, want er zijn geen cabines waarin je je kon aan- en uitkleden. Het is één ruimte met een paar douches met schotten ertussen en in die ruimte staat een bankje waar je je kleding kan neerleggen. Niet heel relaxt om je om te kleden in zo’n ruimte.

Er is een centrale ruimte in het hostel waar je kan zitten om bijvoorbeeld gebruik te maken van de gratis wifi. In deze ruimte is ook het ontbijt buffet. Het ontbijt kost 5,50 euro per persoon per dag. De wifi doet het beneden goed, maar op de kamer werkt het niet altijd. In het hostel kan je ook gratis gebruik maken van de bagageopslag.

Al met al vind ik het City Hostel wel een aanrader. Het is super goedkoop en centraal gelegen. De kamers, toiletten en douches waren prima. Je krijgt niet veel luxe, maar wel waar voor je geld. Het is jammer dat de wifi het niet altijd doet op de kamer, maar daar kan ik wel meeleven. Als je op zoek bent naar een goedkoop en eenvoudig hostel, kan ik je het City Hostel zeker aanraden.

Je vindt het Berlin City Hostel op Glinkastr. 5-7.

Liefs Anna

Auteur: annadventure

Hi, ik ben Anna! Ik ben 17 jaar oud en ik blog sinds kort op annadventure.nl. Ik blog voornamelijk over reizen, maar natuurlijk ook over andere dingen die ik leuk vind. Volg mijn blog op Bloglovin' om op de hoogte te blijven van mijn laatste posts! Liefs Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *