Favorieten Juli

Mr-Selfridge

Favoriete serie – Mr. Selfridge

Toen we klaar waren met Downton Abbey, begonnen mijn moeder en ik aan een nieuwe serie, Mr. Selfridge. In eerste instantie voornamelijk omdat de serie zich in dezelfde tijd afspeelt als Downton Abbey. Mr. Selfridge gaat over de eigenaar en oprichter van het bekende warenhuis Selfridges in Londen. In de serie zien we hoe Selfridge het warenhuis opbouwt en nemen we een kijkje in zijn persoonlijke leven met zijn vrouw en kinderen. Ook speelt het personeel een grote rol in de serie. Mr. Selfridge is een erg leuke serie, heel anders dan Downton Abbey kwamen we al kijkende achter, met bijzondere personages. De eerste drie seizoenen staan op Netflix en het vierde seizoen wordt nu uitgezonden op Nederland 2. Deze maand was Mr. Selfridge mijn favoriete serie.

IMG_0170

Favoriete chocola – zelfgemaakte popcornchocolaatjes

Drie jaar geleden stond ik met mijn ouders en zusje twee weken op een camping in Frankrijk. Bij de Intermarche, de grote supermarkt in Frankrijk, vonden we een XXL Milka reep met popcorn erin. De combinatie klinkt voor sommige vast vreemd in de oren, maar popcorn en chocolade zijn écht lekker samen. De hele vakantie aten we die repen. Sinds dien zoeken we tevergeefs in elke binnen- en buitenlandse supermarkt naar die chocoladereep. Deze maand besloot ik het heft in eigen handen te nemen en zelf popcornchocolaatjes te maken. Men neme een paar repen melkchocolade en een zak (zoete) popcorn. Smelt de chocolade au bain marie, snij de popcorn in iets kleinere stukjes en stop ze in vormpjes, giet de gesmolten chocola bij de popcorn en laat je zelfgemaakte chocolaatjes hard worden in de koelkast. Voila, heerlijke chocolaatjes in een handomdraai.

IMG_0608

Favoriete taart – citroen meringue

Deze maand was ik twee weken in Frankrijk en daar at ik veel citroen meringue taartjes. Zo lekker! De lekkerste at ik bij La Tarte Tropeziene in St Tropez. Hier zal nog een hotspot artikel over online komen.

Favoriete boek – Wij Leugenaars

Dit. Boek. Is. Zo. Goed. Ik zal niet te veel vertellen over het boek, want er komt nog een (korte) review aan, maar ik kan wel zeggen dat dit boek niet alleen van afgelopen maand favoriet was, maar misschien wel van altijd.

Schermafbeelding 2016-08-03 om 20.07.41

Favoriete winkel – Laduree (St Tropez)

In Parijs hadden we geen zin om in de lange rij te gaan staan bij de beroemde bakkerij die bekend staat om zijn macarons. In Versailles kwamen we erachter dat de koekjes toch wel erg duur zijn en we kochten ze niet, achteraf spijt. In St Tropez kochten we dan eindelijk een paar macarons en ze waren heerlijk. De reden dat ik Laduree als favoriete winkel noem, is omdat het personeel in St Tropez, tegen verwachting in, ontzettnd aardig was. En de macarons zijn ongelooflijk lekker natuurlijk. De volgende keer als ik in Parijs ben, ga ik toch maar in die lange rij staan.

Favoriete land – Frankrijk

Een paar dagen in Parijs en Versailles en anderhalve week op een camping aan de Cote d’ Azur, beter kan het toch niet? Ik heb genoten van de Eifeltoren, het paleis van Versailles, winkeltjes in St Tropez, een antiekmarkt in Nice, het strand van Les Issambres, waterfietsen in Gorges du Verdon, pizza in Italië, baguettes op de camping, veel boeken lezen (voor mijn doen) en het heerlijke weer. Ik heb een geweldige vakantie gehad!

Met een dagje Londen in het vooruitzicht belooft ook augustus nog een heerlijke vakantiemaand te worden. Ik ben beniewd naar jouw vakantie(plannen). Hoe heb je het gehad of waar ga je naar toe? Laat het achter in de comments!

Liefs Anna

Bron foto 1

Auteur: annadventure

Hi, ik ben Anna! Ik ben 17 jaar oud en ik blog sinds kort op annadventure.nl. Ik blog voornamelijk over reizen, maar natuurlijk ook over andere dingen die ik leuk vind. Volg mijn blog op Bloglovin' om op de hoogte te blijven van mijn laatste posts! Liefs Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *