Excursie naar Mostar en Medjugorje

Mostar

Mijn vriend en ik vinden het leuk om zo veel mogelijk landen te bezoeken. Vandaar dat we erg enthousiast waren toen we erachter kwamen dat je vanuit Split een excursie kan maken naar Bosnië en Herzegovina. Vandaag wil ik mijn ervaring met deze excursie delen.

We boekten de excursie een paar weken voor de vakantie via Portal. We waren 67 euro per persoon kwijt voor de excursie. We vertrokken om half acht vanuit Split. Op de website stond het verzamelpunt goed aangegeven. In een klein busje waar zo’n 15 man in past reisden we af naar het buurland van Kroatië. Tijdens de busreis vertelde de buschauffeur ons alles over de geschiedenis van Kroatië en Bosnië en Herzegovina. Dat was erg leuk en interessant, aangezien wij op school nooit over de situatie in voormalig Joegoslavië hebben geleerd.

DSC00657

Tijdens de busreis waren er genoeg plaspauzes. We stopten elk uur even. Voordat we naar Mostar reden, stopten we bij Počitelj. In dit dorpje konden we de moskee bekijken. In Bosnië en Herzegovina wonen namelijk orthodoxe Serviërs in het noorden in Bosnië en katholieken Kroaten en moslims in het zuiden in Herzegovina. Mostar ligt officieel dan ook in Herzegovina.

DSC00677

Nadat we gestopt waren in Počitelj reden we door naar Mostar. Daar aangekomen, kregen we een tour van een meisje uit Mostar. Ze vertelde over de brug en de geschiedenis van Mostar. De tour duurde ongeveer een half uur, waarna we nog twee uur hadden om op ons gemak Mostar te verkennen. Mostar is erg toeristisch, vooral het gebied rond de brug. Rondom de brug zijn veel toeristen en souvenirwinkels. Buiten dat stuk is er niet veel in Mostar.

In onze vrije tijd aten we specialiteiten uit Bosnië en Herzegovina en beklommen we een moskee voor prachtig uitzicht. Er komt nog een apart artikel over Mostar, waarin ik het hierover zal hebben.

DSC00734

Om drie uur reden we met het busje naar Medjugorje. Deze plaats wordt veel door pelgrims aangedaan, omdat Maria hier gezien schijnt te zijn. We kregen de keus om bij Medjugorje uit te stappen of om door te rijden naar de Kravice watervallen. De naam van de excursie heet Mostar en Medjugorje, vandaar de titel van dit artikel, ook al zijn wij daar niet uitgestapt. Wij kozen voor Kravice. De watervallen zijn echt prachtig. Stoer dat we waren, besloten we te gaan zwemmen. Het water was ijskoud, dus echt zwemmen deden we niet, maar we zijn het water wel in geweest. Na een uur te hebben doorgebracht bij de watervallen, keerden we terug naar het busje. Om zeven uur waren we weer terug in Split.

Ik vond deze excursie het leukste wat we tijdens onze vakantie gedaan hebben. We hebben prachtige dingen gezien en we kunnen een land van ons lijstje afstrepen. Bovendien hebben we een interessante geschiedenisles gehad. Mostar is een mooie stad en ik vond het erg bijzonder om dit land te zien, waar zo kort geleden nog oorlog was. Er waren nog veel verwoeste huizen en je zag overal schotgaten. Dat vond ik erg indrukwekkend. De Kravice watervallen zijn ook zeker het bezoeken waard, het is een prachtig stukje natuur. De excursie was zijn 67 euro wat ons betreft zeker waard. Ik zou het iedereen aanraden om dit ook te gaan doen.

Ben jij ooit in Bosnië en Herzegovina geweest? Wat vond jij ervan?

Liefs Anna

 

Auteur: annadventure

Hi, ik ben Anna! Ik ben 17 jaar oud en ik blog sinds kort op annadventure.nl. Ik blog voornamelijk over reizen, maar natuurlijk ook over andere dingen die ik leuk vind. Volg mijn blog op Bloglovin' om op de hoogte te blijven van mijn laatste posts! Liefs Anna

Eén gedachte over “Excursie naar Mostar en Medjugorje”

  1. Pingback: Juni favorieten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *