Een dagje Londen in snaphots

IMG_1042

Ik wilde deze zomer graag weer een keer naar Londen, dus gingen mijn vriend en ik vorige week zaterdag voor een dagje naar Londen met Slangenreizen. We vertrokken vrijdagavond om negen uur vanaf station Holendrecht, Amsterdam, richting de Britse hoofdstad. We moesten nog mensen ophalen in Amersfoort en Utrecht en toen konden we doorrijden naar Calais, waar je met de boot naar Engeland kan. ’s Ochtends vroeg kwamen we aan in Dover. Vanaf daar was het nog zo’n anderhalf uur rijden naar het centrum van Londen. Voor we werden afgezet kregen we een bustour door Londen langs  alle belangrijke bezienswaardigheden.

IMG_1064

Om acht uur was de tour afgelopen en werden we afgezet vlak bij Trafalgar Square. Allereerst gingen we de Big Ben en Londen Eye bekijken. Daarna gingen we met de (rode dubbeldekkers)bus naar de Tower of Londen. We waren er om negen uur, openingstijd, dus het was nog lekker rustig. We hebben op ons gemak rondgelopen en alles bekeken. We zijn de White Tower in geweest en hebben de kroonjuwelen bekeken.

IMG_1132

Na een paar uur in de Tower te hebben rondgelopen, gingen we met de bus naar The Breakfast Club, een restaurant waar je all-day-breakfast hebt. We lazen erover in de 100% Londen reisgids die we meehadden. We hebben hier heerlijk gegeten. Er komt binnenkort een hotspotartikel over dit restaurant online.

IMG_1129

Na de geweldige brunch gingen we met de bus naar Oxford Street. We hebben een tijdje door de grote winkelstraat gelopen. Bij French Connection kocht ik een shirt dat ik al heel lang wil hebben, maar elke keer toch niet koop. Het is een simpel wit shirt met in zwarte letters FCUK (French Connection United Kingdon). De pond staat nu zo goedkoop dat het shirt helemaal niet zo duur meer is, dus ik dacht fcuk it en ik kocht hem.

IMG_1131

We moesten om zeven uur al bij de bus zijn en we zaten nog helemaal vol van de brunch, dus we aten vroeg en iets kleins. We deelden een grote portie fish & chips bij Garfunkel’s. Dat is een restaurantketen die overal in Londen zit. Na het eten liepen we naar Trafalgar Square, waar we zittend op de trappen voor de National Gallery van de zon genoten en naar een straatartiest keken.

Om zeven uur was het tijd om de bus weer in te stappen en te beginnen aan de lange reis terug naar huis. Om tien uur namen we de boot naar Calais en vanaf daar konden we in één keer doorrijden naar Amsterdam, waar we om vijf uur ’s ochtends aankwamen.

IMG_1047

We hebben een heerlijke dag gehad in Londen. Mijn vriend en ik zijn allebei al vaker in Londen geweest, dus we hoefden de meeste toeristische trekpleisters niet te bekijken. In plaats daarvan hebben we het rustig aan gedaan, de Tower bekeken en geweldig gebruncht. Londen is mijn favoriete stad en ik kijk nu al uit naar de volgende keer in Londen.

Ben jij weleens in Londen geweest? Ik hoor graag of jij nog leuke aanraders hebt, laat ze achter in de comments!

Liefs Anna

Auteur: annadventure

Hi, ik ben Anna! Ik ben 17 jaar oud en ik blog sinds kort op annadventure.nl. Ik blog voornamelijk over reizen, maar natuurlijk ook over andere dingen die ik leuk vind. Volg mijn blog op Bloglovin' om op de hoogte te blijven van mijn laatste posts! Liefs Anna

3 gedachten over “Een dagje Londen in snaphots”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *