Drie keer doen in Mostar

DSC00687

In mijn artikel van vorige week over de excursie naar Mostar, schreef ik al dat ik nog een artikel zou wijden aan Mostar. Vandaag deel ik drie dingen die je moet doen als je in Mostar bent.

Old Bridge

De eerste is erg voor de hand liggend, namelijk de brug bekijken. Deze brug is kenmerkend voor Mostar en trekt veel toeristen. De oude brug is in 1993 vernield en herbouwd in 2004. Aan het begin van de brug zie je het verschil in stenen van de oude en de nieuwe brug. Bovenop de brug staan zogenaamde jumpers. Jongemannen die van de brug afspringen zodra de toeristen genoeg geld hebben gegeven. Er is ook jaarlijks een Bridge Jump kampioenschap, dit jaar de 450ste editie.

DSC00682

Moskee

Van onze gids kregen we de tip om de Koskin-Mehmed Pasha’s moskee te beklimmen voor het mooiste uitzicht over de brug. Er zijn meerdere moskee’s in Mostar, dit is de hoge moskee in het toeristische gedeelte van de stad. Voor zes euro per persoon kan je de moskee beklimmen. Eenmaal boven kreeg onze gids gelijk, het uitzicht is adembenemend. Ik geloof haar op haar woord als ze zegt dat je daar het mooiste uitzicht over de brug hebt (zie foto bovenaan het artikel).

IMG_3969IMG_3982

Cevapi en börek

Natuurlijk wilden we toen we in Mostar waren typische gerechten uit Bosnië en Herzegovina eten. We aten cevapi en börek, beide aangeraden door zowel onze buschauffeur als door onze gids. Cevapi is gehakt in de vorm van kleine worstjes geserveerd met brood om het vlees in te doen. Het is te vergelijken met kebab. Ook aten we in Mostar börek. Dat is een soort taart van bladerdeeg met daarin gehakt of kaas. Ook dit smaakte erg goed.

Ben jij wel eens in Mostar geweest? Wat zijn jouw aanraders?

Liefs Anna

 

Auteur: annadventure

Hi, ik ben Anna! Ik ben 17 jaar oud en ik blog sinds kort op annadventure.nl. Ik blog voornamelijk over reizen, maar natuurlijk ook over andere dingen die ik leuk vind. Volg mijn blog op Bloglovin' om op de hoogte te blijven van mijn laatste posts! Liefs Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *