Drie keer doen in Lissabon

Schermafbeelding 2016-08-30 om 20.01.26

Het is alweer ruim een jaar geleden dat ik in Lissabon was. Lissabon is een erg leuk stad om te bezoeken. Vandaag wil ik drie dingen delen die je zeker moet doen als je in de Portugese hoofdstad bent. Drie keer doen in Lissabon!1024px-CastleSaintGeorge

Tram 28 en São Jorge Castle

Tram 28 is een lange tramrit door Lissabon. Lissabon staat bekend om de schattige gele trams en dit is de bekendste. De tram gaat langs allerlei bezienswaardigheden. Het is een spannend ritje, omdat de tram zo dicht langs de huizen rijdt dat je de muren aan kunt raken. Langs de route ligt ook São Jorge Castle. Vanaf het kasteel heb je een prachtig uitzicht over Lissabon. Stap zeker in tram 28, om vervolgens bij São Jorge Castle uit te stappen. (De eerste foto is niet tram 28)

124601-004-6D3DF3DE

Santa Justa Lift

In Lissabon zijn veel hoogteverschillen. Dat wordt goed duidelijk als je in de Santa Justa Lift stapt. Beneden stap je in de oude lift. Als je boven komt, kun je genieten van schitterend uitzicht over de stad. Als je dan doorloopt, kom je uit bij een hoger gelegen pleintje. Eén ritje met de lift en je bent bij een hoger gelegen gedeelte van de stad.

IMG_20150502_130507

Torre de Belém

Belém is een wijk in Lissabon. Het is een rustige wijk, je kunt er uitstekend wandelen in een van de parken, maar er zijn ook bezienswaardigheden en musea. Mosteiro dos Jerónimos is een klooster en een van de belangrijkste gebouwen in Lissabon. De Torre de Belém is een van de populairste bezienswaardigheden in Lissabon. De toren is in de zestiende eeuw gebouwd als verdedigingswerk. Vroeger stond de toren op een zandbank in de rivier de Taag, maar door een aardbeving in 1755 veranderde de loop van de rivier en is de toren op het vaste land komen te staan. Je kunt de toren beklimmen voor een mooi uitzicht.

Deze drie dingen zou je zeker moeten doen als je eens in Lissabon bent. Valt het jullie op dat het allemaal uitzicht punten zijn? Ik bent gewoon gek op uitzichtpunten.

Ben jij ooit in Lissabon geweest? Wat zijn jouw aanraders daar?

Liefs Anna

Bron foto 2 en foto 3

Auteur: annadventure

Hi, ik ben Anna! Ik ben 17 jaar oud en ik blog sinds kort op annadventure.nl. Ik blog voornamelijk over reizen, maar natuurlijk ook over andere dingen die ik leuk vind. Volg mijn blog op Bloglovin' om op de hoogte te blijven van mijn laatste posts! Liefs Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *