Drie keer doen in Kopenhagen

dsc00054

Vorig jaar zat ik in de zesde klas van de middelbare school en een paar klasgenoten en ik misten een examenreis. Veel scholen hadden een reis naar het buitenland en wij eigenlijk niet, dus we besloten zelf zo’n reis te organiseren. Het was veel werk, maar dat was het waard. We zijn met de examenklassen van het vwo naar Kopenhagen gegaan. Helaas werd ik tijdens de reis ziek en heb ik het grootste deel van de tijd op bed gelegen. Ik heb wel een paar uur in de Deense hoofdstad kunnen spenderen, dus ik kan vandaag wel drie dingen delen die leuk zijn om te doen in Kopenhagen!

20160225_114834

De Kleine Zeemeermin en Nyhavn

Als eerst twee voor de hand liggende toeristische attracties die je absoluut niet mag missen, namelijk het beeld van De Kleine Zeemeermin en de Nyhavn. Hans Christian Andersen is de schrijver van veel beroemde sprookjes waaronder De Kleine Zeemeermin. In Kopenhagen, waar Andersen vandaan komt, staat een beeld van De Kleine Zeemeermin. De Nyhavn is de bekende haven met de gekleurde huizen. Als je een bezoek brengt aan Kopenhagen mag je beide niet overslaan.

20160225_102104

Frederikskerk

De Frederikskerk is een prachtige kerk in Kopenhagen. Het wordt ook wel de marmeren kerk genoemd, omdat de kerk helemaal van marmer gemaakt zou worden. Door financiële omstandigheden is echter geen marmer maar kalksteen gebruikt. Vanaf de koepel van de kerk heb je een prachtig uitzicht over de stad. Je kunt deze bezoeken voor een paar euro. Het bezoeken van alleen de kerk is gratis, maar ik zou het iedereen aanraden om wel naar de koepel te gaan vanwege het mooie uitzicht.

5886300-entrance_copenhagen

Guinness World Records Museum

In Kopenhagen zijn vier musea die bij Ripley’s horen. Dat zijn Ripley’s Believe It Or Not (ik weet dat deze in meer steden wereldwijd zit), The Mystic Exploratorie, H.C. Andersen, Guinness World Records. Die laatste heb ik bezocht toen ik in Kopenhagen was en ik vond het erg leuk. Je ziet allemaal bijzondere wereldrecords die in het Guinness Book of Records staan. Het is een interactief museum, dus je kunt zelf ook veel dingen doen. Ik vond het hartstikke leuk om alle bijzondere wereldrecords te zien. Ik denk dat dit ook heel leuk zou zijn voor kinderen. Kaarten zijn omgerekend zo’n 12 euro, maar je kunt ook combinatietickets kopen met een van de andere musea. Mij lijkt het Hans Christian Andersen museum erg leuk, omdat ik van sprookjes hou. Als ik weer in Kopenhagen ben, ga ik daar zeker heen.

Ik ben maar heel kort in Kopenhagen geweest, dus ik wil zeker nog een keer terug. Heb jij leuke tips voor in Kopenhagen? Laat ze achter in de comments!

Liefs Anna

Bron foto 4

Auteur: annadventure

Hi, ik ben Anna! Ik ben 17 jaar oud en ik blog sinds kort op annadventure.nl. Ik blog voornamelijk over reizen, maar natuurlijk ook over andere dingen die ik leuk vind. Volg mijn blog op Bloglovin' om op de hoogte te blijven van mijn laatste posts! Liefs Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *