Drie keer doen in Boedapest

Parlement

Boedapest is een prachtige stad met mooie gebouwen, lekker eten en vriendelijke mensen. Bovendien ook nog eens goed betaalbaar. Ik heb al eerder drie Boedapest Hotspots gedeeld en nu heb ik voor jullie nog drie van mijn tips voor als je in Boedapest bent. Ik hoop dat ik niet teveel in herhaling val na mijn hotspot artikelen, maar ik wil gewoon graag zo uitgebreid mogelijk vertellen.

DSC00406

Szechenyi Bath & Spa

In Hongarije zijn veel thermale verwarmde baden die je kunt bezoeken. Szechenyi is de grootste en populairste in Boedapest. Er zijn hier verschillende zwembaden, maar ook sauna’s en stoombaden. Je kunt jezelf er ook verwennen met allerlei soorten massages. Drie zwembaden bevinden zich buiten. Het is een bijzonder ervaring om te zwemmen in water van 38˚C terwijl het buiten koud is. Het gebouw van Szechenyi is ook echt prachtig. Het is een mooi oud geel gebouw. In de zomer kan je hier de hele dag zwemmen en relaxen in het mooie weer, maar ook in de winter is het er mooi. Dan zwem je in warm warm water terwijl er sneeuw op de daken ligt. Als je in Boedapest bent zou ik sowieso naar Szechenyi Bath & Spa gaan.

Budavári Silkó

Wandelen door Boeda

Boedapest bestaat uit drie stadsdelen, namelijk Boeda, Pest en Oboeda. Pest is het centrum van de stad, Oboeda is een onbekender en minder toeristisch stadsdeel en Boeda staat vol met mooie oude gebouwen en is perfect voor een wandeling. In Boeda liggen verschillende bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bekijken. Boeda is een stuk heuveliger dan Pest. De Citadella ligt boven op de Gellertheuvel en vanaf daar heb je een prachtig uitzicht over de stad. Verder heb je in Boeda het Boedapaleis, een prachtig gebouw en leuk om even te bekijken. Een tip is om met het liftje naar het paleis op de heuvel te gaan in plaats van om te lopen (zie foto). De naam van het liftje is Budavári Sikló. Twee andere bezienswaardigheden zijn de Matthiaskerk en het Vissersbastion, welke naast elkaar liggen. De Matthiaskerk is een heel mooie kerk en vanaf het Vissersbastion heb je een mooi uitzicht over Boedapest. Vroeger werd het op plein vis verkocht, vandaar de naam. Tot slot is het leuk om te wandelen langs de Donau tot je het perfecte uitzicht over het parlementsgebouw hebt, wat in het aan de overkant gelegen Pest ligt. Ik vond de hele wandeling door Boeda heel erg leuk, echt een aanrader.

IMG-20160426-WA0037

Hongaars eten

Persoonlijk vind ik het altijd leuk om in het buitenland iets te eten wat typisch is voor dat land. Dat deed ik dus ook in Hongarije Ik had niet verwacht dat de Hongaarse keuken iets voor mij zou zijn, maar het was erg lekker. Ik heb zoveel mogelijk lokale specialiteiten geprobeerd, namelijk goulash soep, langos, paprika chicken, beef stew en kürtókalacs. Goulash is een lekkere stevige soep met veel groenten en rundvlees. Langos is een soort broodje met zure room en kaas en optionele toppings zoals vlees of groenten. Paprika chicken is kip met een saus van paprika (dûh) en beef stew is een soort stoofpotje met rundvlees. Beide worden vaak geserveerd met gnocci, een pastasoort. Dat zijn een soort deegballetjes. Kurtokalacs is een zoete lekkernij. Ze wikkelen deeg om een stok, bakken het in de oven en dan gaat er een topping naar keuze overheen. Denk bij toppings aan kaneel, kokos, chocolade enzovoorts. Dit alles vond ik heel lekker en ik zou sowieso één van deze Hongaarse gerechten proberen als je in Boedapest bent. 

Ben je zelf ooit in Boedapest geweest en wat zijn jouw aanraders?

Liefs Anna

 

Auteur: annadventure

Hi, ik ben Anna! Ik ben 17 jaar oud en ik blog sinds kort op annadventure.nl. Ik blog voornamelijk over reizen, maar natuurlijk ook over andere dingen die ik leuk vind. Volg mijn blog op Bloglovin' om op de hoogte te blijven van mijn laatste posts! Liefs Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *