Must Visit: Chateau de Versailles

IMG_0306

In mijn short term travelwishlist konden jullie al lezen dat ik heel graag naar Versailles wilde gaan. Deze zomer ben ik een dagje met mijn ouders en zusje naar het beroemde Franse kasteel geweest. In dit artikel kun je meer lezen over het kasteel van Versailles.

Versailles is niet alleen de naam van het kasteel en de omliggende tuinen, ook het dorp eromheen heet Versailles. Wij verbleven op een camping zo’n twintig minuten van het kasteel. De camping, Huttopia Versailles, is echt een aanrader. We sliepen in een ingerichte tent en dat beviel ons heel goed. Vanaf deze camping kan je makkelijk met de trein naar Parijs of naar Versailles natuurlijk. Op de camping huurden we fietsen waarmee we naar Versailles konden gaan. Het huren van fietsen in Versailles is echt een aanrader. De tuinen van Versailles zijn ontzettend groot en het is dan heel makkelijk om op de fiets van de ene naar de andere kant gaan. Let er wel op dat je op sommige wegen in de tuinen niet mag fietsen.

IMG_0308

Wij kochten de kaarten voor Versailles vooraf, dat is nog een tip. Als je van tevoren kaarten koopt, hoef je niet in de rij voor de kaarten te staan. Dat betekent niet dat je helemaal niet in de rij hoeft te staan; voor de ingang en beveiligingscontrole staat ook altijd een lange rij. Wij waren er om negen uur, de openingstijd, en we stonden een half uur in de rij. Als je later komt, kan je makkelijk een uur of twee in de rij staan. Ga dus vooral vroeg in de ochtend naar Versailles. Voor 18 euro kun je kaarten kopen waarmee je zowel het paleis als het Petit en Grande Trianon en Marie-Antoinette’s Estate kunt bekijken. Je kunt ook alleen het paleis of alleen de andere gebouwen bezoeken, maar ik vind dat je eigenlijk alles wel gezien moet hebben. Bovendien is 18 euro helemaal niet veel voor wat je krijgt. Je kunt je makkelijk een hele dag vermaken in Versailles. Bewoners van de Europese Unie kunnen tot 26 jaar gratis alle gebouwen bezoeken. Er zijn op internet ook verschillende tours te boeken. Die hebben wij niet genomen, dus daar kan ik verder niks over vertellen. De tuinen van Versailles zijn gratis te bezoeken, behalve op sommige dagen in het hoogseizoen (maart – oktober), namelijk op zaterdagen en zondagen (april t/m oktober) en dinsdagen (mei t/m september). Op deze dagen zijn namelijk de fonteinshows. Dit zijn dan ook de drukste dagen om Versailles te bezoeken.

IMG_0346

Het paleis van Versailles is schitterend. De kamers zijn prachtig en het is heel bijzonder om te zien hoe de koninklijke familie destijds leefde. Ook de tuinen, het Petit en Grande Trianon en Marie-Antoinette’s Estate zijn het bekijken zeker waard. Marie-Antoinette was de vrouw van Lodewijk XVI en ze staat bekend om haar bijzondere persoonlijkheid. Ik kan me voorstellen dat zo veel rijkdom iemand gek maakt. Ze spendeerde het meest van haar tijd in het Petit Trianon met daarachter Marie-Antoinette’s Estate. De koningin heeft een boerendorpje laten bouwen in de stijl van de Engelse cottages waar ze veel van hield. Ze ging regelmatig naar het dorpje om daar farmerswife te spelen.  IMG_0326

Ik vond het geweldig om alles te bekijken in Versailles. Mijn favoriete gebouw was het Grande Trianon (zie foto hierboven). Ik vond het ook erg bijzonder om het boerendorpje van Marie-Antoinette te zien, nadat we eerst alle luxueuze kamers in het paleis hebben bekeken. We hebben hier de hele dag rondgelopen en gefietst. Ik vind dat je deze plek toch wel een keer in je leven gezien moet hebben. Niet alleen omdat het prachtig is, ook omdat Versailles een symbool is van een belangrijke periode in de geschiedenis.

Ik hoop dat je wat aan dit artikel hebt gehad. Ben jij wel eens in Versailles geweest en wat vond je daarvan?

Liefs Anna

Auteur: annadventure

Hi, ik ben Anna! Ik ben 17 jaar oud en ik blog sinds kort op annadventure.nl. Ik blog voornamelijk over reizen, maar natuurlijk ook over andere dingen die ik leuk vind. Volg mijn blog op Bloglovin' om op de hoogte te blijven van mijn laatste posts! Liefs Anna

2 gedachten over “Must Visit: Chateau de Versailles”

  1. Alweer een hele tijd terug ging ik met school naar Parijs en hebben wij Versailles bezocht. Ik vond het werkelijk prachtig en zou het graag nog eens bezoeken. Zeker naar het zien van jou foto’s!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *