Book Review: Zeven Kleine Criminelen – Christian Frascella

1001004011538262

Zoals ik als in mijn favorieten van augustus zei, was Zeven Kleine Criminelen van Christian Frascella lang mijn favoriete boek. Deze zomer las ik Wij Leugenaars van E. Lockhart en ik begon over deze favoriet te twijfelen. Ik besloot het boek opnieuw te lezen en vandaag vertel ik jullie waarom Zeven Kleine Criminelen nog steeds favoriet is.

Zeven Kleine Criminelen gaat over zeven jongens van twaalf die in een dorpje in Italië wonen. Ze besluiten de lokale bank te overvallen, maar alles loopt anders door de komst van de gevreesde Mexicaan.

In het boek lees je mee door de ogen van alle zeven jongens, maar je leest ook over gebeurtenissen waar geen van hen bij is. Het verhaal wordt verteld door een alwetende verteller. Tijdens het lezen leer je alle zeven jongens goed kennen. In het begin is het nog lastig om de jongens van elkaar te onderscheiden, maar al snel ken je de naam, achtergrond en het karakter van de jongens. Dat vind ik het allerleukste aan het boek. Dat je zeven jongens zo goed leert kennen en voor allemaal een zwak krijgt.

Naast de verhalen van de individuele jongens die het boek zo goed maken, is ook het gemeenschappelijke verhaal, de rode draad, ijzer sterk. Het verhaal van de zeven kleine criminelen is heel erg goed. Daarom, en omdat Christian Frascella het boek in een heerlijke stijl heeft geschreven, zou ik dit boek aan iedereen aanraden. Als iemand mij zou vragen om een tip, zou ik zonder na te denken Zeven Kleine Criminelen antwoorden.

Heb jij dit boek gelezen, zo ja wat vond je ervan? Wat is jouw favoriete boek?

Liefs Anna

Auteur: annadventure

Hi, ik ben Anna! Ik ben 17 jaar oud en ik blog sinds kort op annadventure.nl. Ik blog voornamelijk over reizen, maar natuurlijk ook over andere dingen die ik leuk vind. Volg mijn blog op Bloglovin' om op de hoogte te blijven van mijn laatste posts! Liefs Anna

2 gedachten over “Book Review: Zeven Kleine Criminelen – Christian Frascella”

  1. Klinkt erg goed! Wat vond je van ‘Wij leugenaars’?
    Ik vond dat zelf ook wel een goed boek, maar ik miste wat diepgang af en toe. Wel een heerlijk boek om in de zomer op het strand te lezen.

    1. Ik vond het verhaal Wij Leugenaars erg goed en spannend en ook leuk geschreven. Maar ik ben het met je eens dat het verhaal diepgang miste, het was nogal oppervlakkig. Al denk ik wel dat dat de hele bedoeling van het boek is. Ik vond het in ieder geval een erg leuk boek, maar ik vind deze net iets leuker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *