Boedapest Hotspot: Piknik Pavilon

Schermafbeelding 2016-06-28 om 16.35.13

In april ben ik een paar dagen naar Boedapest geweest. Natuurlijk ben ik teruggekomen met een aantal tips. Vandaag deel ik mijn eerste Budapest Hotspot met jullie. Piknik Pavilon is een leuk lunchtentje in het stadsdeel Boeda. Boeda is het stadsdeel ten westen van de Donau. Het is een heel leuk stadsdeel om doorheen te lopen, onder andere door alle mooie bezienswaardigheden.

20160426_140513

Eén van die bezienswaardigheden is de Matthiaskerk en pal naast die kerk vind je een parkje met daarin het Piknik Pavilon. Ze hebben er allerlei typisch Hongaarse gerechten. Het is self service, dus het eten zul je zelf moeten halen. Met de lekkere Hongaarse specialiteiten kun je plaats nemen aan één van de tafeltjes in het park. Wij hadden destijds erg mooi weer, dus het was heerlijk om buiten te zitten. Piknik Pavilon is erg leuk ingericht, erg schattig en ‘hipster’.

IMG-20160426-WA0037

Ze hadden er dus typisch Hongaarse gerechten, maar ook allerlei broodjes en gebakjes. Wij probeerden langos en goulash in een kom van brood. Goulash is Hongaarse soep, erg lekker en bijzonder dat ze het serveerden in een kom van brood. Langos is een soort broodje met zure room en kaas. Je kunt zelf ook nog een topping kiezen, zoals groenten of vlees. Allebei vond ik erg lekker. Ze hadden nog veel meer gerechten die er allemaal ook erg lekker uitzagen en roken. Voor het eten betaal je voor Boedapestbegrippen best veel, maar dat is het wat mij betreft wel waard.

Ik heb heerlijk gegeten bij Piknik Pavilon. Als je door Boeda loopt is het een leuke plek om lekker en typisch Hongaars te lunchen. Buiten zittend in het park met uitzicht op de prachtige Matthiaskerk.

Je kunt Piknik Pavilon vinden op 15 Tarnok Utca.

Ben jij wel eens in Boedapest geweest? Heb je nog leuke tips?

X Anna

Bron foto 1

Auteur: annadventure

Hi, ik ben Anna! Ik ben 17 jaar oud en ik blog sinds kort op annadventure.nl. Ik blog voornamelijk over reizen, maar natuurlijk ook over andere dingen die ik leuk vind. Volg mijn blog op Bloglovin' om op de hoogte te blijven van mijn laatste posts! Liefs Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *