Boedapest Hotspot: Molnár’s Kürtöskalács

Kürtókalacs

Een typisch Hongaarse zoete lekkernij is kürtöskalács. In Nederland wordt het ook wel ‘deeg op stok’ genoemd. Dat is ook eigenlijk wat het is, deeg op een stok. Dat klinkt helemaal niet zo lekker als het is, want het is dus ongelooflijk lekker. Het deeg wordt om een stok gewikkeld en gaat dan het vuur in. Als het gebakken is, gaat er nog een topping naar keuze overheen. Die toppings zijn bijvoorbeeld vanille, kaneel, chocolade, kokos, walnoten en amandelen.

Je ziet op straat veel kraampjes waar ze kütröskalács verkopen. Wij besloten, op aanraden van het boekje 100% Boedapest, bij Molnár’s Kürtöskalács te gaan zitten. Dit is niet een kraampje waar je je ‘deeg op stok’ staand moet opeten. Het is een klein restaurantje met drie tafeltjes waar je onder het genot van bijvoorbeeld een kopje koffie je kütröskalács kan opeten. Toen wij in Boedapest waren regende het, daarom vonden wij het fijn dat we lekker binnen konden zitten. Dit restaurantje ligt in de grootste winkelstraat van Boedapest, dus het is een ideale plek om uit te rusten van het winkelen.

De kütröskalács waren heerlijk. We hadden er een met kaneel en een met chocolade. Het smaakt wat mij betreft vooral naar een kanaalbroodje en een broodje met hagelslag. Dat bedoel ik dan niet op een negatieve manier, ik probeer het alleen zo goed mogelijk te omschrijven.  Kütröskalács zijn erg vullend, je kan er makkelijk één delen met meerdere personen. Ik weet niet precies wat de prijs was, maar het kwam neer op een euro of vier.

Ik vond het leuk om bij Molnár’s Kütröskalács te zitten. Ik heb ervoor gekozen het onder de titel hotspot te vermelden, maar ik denk dat het net zo leuk is om ergens anders kürtöskalács te eten. Toch wilde ik dit zaakje wat credit geven, vooral omdat het personeel onwijs aardig was. Als je ooit naar Boedapest gaat moet je kütröskalács echt proberen of het nu hier is of ergens anders.

Je kunt Molnár’s Kürtöskalács vinden op Vaci Utca 31.

Liefs Anna

Auteur: annadventure

Hi, ik ben Anna! Ik ben 17 jaar oud en ik blog sinds kort op annadventure.nl. Ik blog voornamelijk over reizen, maar natuurlijk ook over andere dingen die ik leuk vind. Volg mijn blog op Bloglovin' om op de hoogte te blijven van mijn laatste posts! Liefs Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *