Berlijn Hotspot: Dalí tentoonstelling

dali

Eén van de redenen waarom ik afgelopen winter naar Berlijn ben geweest, was de Dalí tentoonstelling, waarvan ik dacht dat hij tot eind 2015 te zien zou zijn in Berlijn. Nu weet ik dat de tentoonstelling toch nog wel een tijdje te zien zal zijn. Vandaar dit artikel waarin ik jullie erover vertel.

Ik ben groot fan van het werk van de Spaanse surrealist Salvador Dalí. Jaren geleden bezocht ik al eens het Dalí museum in Figueres, Spanje. In dat museum staan en hangen zijn meest bekende werken, als de lippenbank en het schilderij van de gesmolten klokken. Toen ik daar voor het eerst kennis maakte met zijn werk, werd ik fan. Ik vond het tof wat hij maakte, zo bijzonder. Salvador Dalí was knettergek, dat leerde ik uit een documentaire over hem die ik ooit keek. Die gekte is zeker terug te zien in zijn werk en is wat het ook zo bijzonder maakt.

dali-museum

In Berlijn zijn een aantal van zijn werken te bewonderen. Vooral tekeningen, schetsen en ook wat schilderijen. Er hangen bijvoorbeeld groepen met tekeningen geïnspireerd op de bekende verhalen van Don Quijote en van Carmen. Ik noem het nu tekeningen, maar dat waren het eigenlijk niet. De werken werden gemaakt met een soort drukpers. Er is uitgelegd hoe dat precies werkt, maar dat ben ik vergeten. De werken die hier hangen zijn vooral heel simpel in vergelijking met zijn andere werken. Er is veel gebruik gemaakt van lichte kleuren, terwijl bekende schilderijen van hem vaak veel harde kleuren bevatten. Persoonlijk vind ik dat erg mooi, omdat ik wel hou van minimalistische kunst. Als dat niet zo je ding is, zul je deze tentoonstelling wellicht minder leuk vinden. De werken waren alsnog heel bijzonder en typisch Dalí door de aanwezige surrealistische stijl.

Ik heb ervoor gekozen deel te nemen aan een rondleiding. De gids wist goed waar hij het over had en kon veel te vertellen over de werken van Dalí. Op sommige momenten duurde zijn verhalen een beetje te lang en verloor ik mijn concentratie. Toch denk ik dat het een goede keus is geweest een rondleiding te nemen, omdat ik anders in een kwartier de hele tentoonstelling zou hebben gezien. Door de rondleiding heb ik er best een tijd rond gelopen.

De prijs van de tentoonstelling was vrij hoog. Ik heb volgens mij ongeveer twintig euro betaald. De tentoonstelling is niet heel groot, dus ik kan me voorstellen dat je dat te veel geld vindt. Ikzelf vond de tentoonstelling het geld zeker waard. Ik ben naar Berlijn gekomen om deze tentoonstelling te bekijken en het stelde zeker niet teleur. Als je fan ben van het werk van Dalí of van surrealistische kunst houdt, kan ik je de tentoonstelling zeker aanraden.

De Dalí tentoonstelling is te vinden op Leipziger Platz 7.

Ben jij bekend met het werk van Dalí en wat vindt je daar van?

Liefs Anna

Bron foto 1, foto 2

Auteur: annadventure

Hi, ik ben Anna! Ik ben 17 jaar oud en ik blog sinds kort op annadventure.nl. Ik blog voornamelijk over reizen, maar natuurlijk ook over andere dingen die ik leuk vind. Volg mijn blog op Bloglovin' om op de hoogte te blijven van mijn laatste posts! Liefs Anna

Eén gedachte over “Berlijn Hotspot: Dalí tentoonstelling”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *