Antibes Hotspot: Picasso Museum

Schermafbeelding 2016-08-23 om 12.24.46

In 1946 woonde Pablo Picasso een half jaar in het leuke havenstadje Antibes. Tegenwoordig is het huis waar hij destijds woonde een museum. Het museum heeft in de loop van de tijd een leuke collectie verzameld die je in Antibes kunt bekijken.

IMG_0897

De collectie van het museum bestaat niet enkel uit werk van Picasso zelf. Er hangen ook schilderijen van onder meer Hans Hartung en Nicolas de Staël. De werken van zowel Picasso als de andere kunstenaars zijn erg mooi en zeker het bekijken waard. Picasso heeft een aantal van de werken gemaakt in Antibes toen hij daar woonde.

IMG_0888

Het museum ligt in het oude centrum van Antibes aan de Middellandse Zee.  Zodra je het museum binnenkomt, loop je meteen naar buiten. Daar staan allemaal beelden met op de achtergrond de zee. Het museum is een oud kasteel. De ruimtes binnen zijn erg licht door de witte muren en vele ramen. De tickets voor het museum zijn helemaal niet duur. Zes euro voor volwassenen, drie euro voor studenten en ouderen en kinderen zijn gratis. Voor het geld hoef je het dus niet te laten.

Als je in de buurt van Antibes bent, zou ik deze plaats zeker bezoeken. Antibes is een leuk stadje met schattige straatjes en leuke winkeltjes en restaurantjes. En natuurlijk het Picasso museum, waar je zeker even binnen moet kijken.

Ben jij weleens in Antibes en het Picasso museum geweest? Wat vond jij ervan?

Je vindt het Musée Picasso op Place Mariejol in Antibes.

Liefs Anna

Auteur: annadventure

Hi, ik ben Anna! Ik ben 17 jaar oud en ik blog sinds kort op annadventure.nl. Ik blog voornamelijk over reizen, maar natuurlijk ook over andere dingen die ik leuk vind. Volg mijn blog op Bloglovin' om op de hoogte te blijven van mijn laatste posts! Liefs Anna

Eén gedachte over “Antibes Hotspot: Picasso Museum”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *