A’DAM Lookout + Over The Edge Swing

img_1892

De A’DAM toren ligt naast het Eye filmmuseum in Amsterdam Noord en is voor iedereen te zien vanaf het Centraal Station. Bovenop de toren staan twee schommels. De schommels, Over the Edge, zijn de hoogste in Europa. In de toren kun je sinds kort de A’DAM Lookout expercience beleven. Je gaat dan met de lift in 22 seconden 20 verdiepingen naar boven. Boven aangekomen kun je zowel binnen als buiten genieten van het uitzicht over onze hoofdstad. Binnen kun je op computerschermen foto’s zien van Amsterdam overdag, ’s nachts en van een paar honderd jaar geleden. Het is natuurlijk vooral leuk om te zien hoe Amsterdam er vroeger uitzag. Je vindt hier ook een bar waar je iets kunt drinken en eten mét uitzicht.

img_1905

Maar het leukste is om boven aangekomen naar buiten te gaan. Achter glas is Amsterdam mooi, maar zonder het glas is alles nog mooier. Het uitzicht is prachtig. Boven op de toren viel mij op hoe groen Amsterdam eigenlijk is. Een nadeel is dat je overdag tegenlicht hebt en de foto’s van de stad niet heel goed worden. Het leukste van de hele beleving is Over the Edge, de schommels. De wachttijd is best lang. Elk ritje duurt zo’n twee minuten, dus als er een paar koppels staan, kan het best lang duren voordat je aan de beurt bent. Maar wachten is met zulk uitzicht natuurlijk helemaal niet erg. In de schommel wordt je vastgemaakt met een riem en dan gaat de schommel automatisch schommelen. Dit ging tegen verwachting in trouwens nog best wel hard. Het schommelen is echt super leuk en het uitzicht over Amsterdam natuurlijk prachtig.

img_1886

A’DAM Lookout is van 10 uur ’s ochtends tot 10 uur ’s avonds geopend en tickets zijn 12,50 euro. Let erop dat je online tickets moet kopen óf voor 10 tot zes óf voor zes tot tien. Tickets voor Over the Edge zijn 5 euro per persoon extra. Je schommelt in principe met zijn tweeën, maar je kan ook alleen. In dat geval ga je bijvoorbeeld met iemand anders die ook alleen is. Je kan je tickets voor A’DAM Lookout en Over the Edge beide ook ter plekke kopen. Tickets voor de schommel kun je zelfs op het dak kopen met pin.

Ik zou het iedereen aanraden om een keer te gaan schommelen bovenop de A’DAM toren. Het is een super leuke ervaring en het uitzicht over Amsterdam is prachtig.

Je vindt de A’DAM toren op Overhoeksplein 5.

Ben jij al op de A’DAM toren geweest?

Liefs Anna

 

Auteur: annadventure

Hi, ik ben Anna! Ik ben 17 jaar oud en ik blog sinds kort op annadventure.nl. Ik blog voornamelijk over reizen, maar natuurlijk ook over andere dingen die ik leuk vind. Volg mijn blog op Bloglovin' om op de hoogte te blijven van mijn laatste posts! Liefs Anna

2 gedachten over “A’DAM Lookout + Over The Edge Swing”

  1. He wat een grappig iets! Haha, het lijkt mij eigenlijk nog best wel tof om een keer te doen. Heb hier echt nog nooit iets over gelezen. Leuk, bedankt voor de tip! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *